Kesä 2017

Veera Niemisen, Tommi Auvisen ja Seija Holman kirjoittama, Katja Väänäsen ohjaama Avioliittosimulaattori tarjoaa lystiä kyytiä, vatsanpohjaa pompottelevaa trippiä – kuin pellolla peffalihaksille hyppyytystä antava traktoriajelu.

Avioliittosimulaattori kertoo rempseästä Ainosta, joka rakastuessaan jättää kotiseutunsa Savossa ja päräyttää maajussille morsiameksi Varsinais-Suomeen. Nuori rakkaus tapailee ensiaskeleitaan Uralin pihlajan tahtiin, mutta yhteiseloa mutkistavat itä- ja länsisuomalaisten erilaiset maailmankuvat. Miten supliikki savolainen elää ja on perheessä, jossa miehenköriläät mököttävät ja tukahduttavat tunteensa mykkyyteen. Voisiko jatkuvan jurotuksen tai höpötyksen sijaan opetella kohtaamaan toinen, olla läsnä ja kuunnella. Ja kysyä rohkeasti, jos ei ymmärrä. Jussin lisäksi tilalla on vastassa kolme muutakin miestä: kaksi karua äijää, Jussin isä ja setä, ja sitten vielä yksi yllättävän normaalinoloinen mies, Jussin pikkuveli.

Ainoa ei kuitenkaan haasta tilan sukupuolijakauma, vaan siellä vallitseva mentaliteetti: kaikesta vaikeneva möllötys.

Avioliittosimulaattori on riemastuttava, valoisa musiikilla maustettu rakkausmatka Savosta Varsinais-Suomeen, joka tutkii kansankulttuurien eroja kepeällä kädellä. Keiteleen Kesäteatterin karismaattiset näyttelijät ottavat yleisönsä ja Suomi hekottelee omille murteilleen, asenteilleen ja perinteilleen. Kesäilta jatkuu taatusti hyvällä mielellä - rakkaus lämmittää.

Lataa käsiohjelma tästä:

/UserFiles/files/avioliittosimulaattori_ka%CC%88siohjelma_web3.pdf