KEITELEEN KESÄTEATTERIN KESÄ 2019
- Tangomusikaali Onnen Maa
Vuosi 2019 on Keiteleen kunnan 140-vuotisjuhlavuosi. Keiteleen Kesäteatteri on valinnut juhlavuoden näytelmäksi ja lahjaksi juhlivalle kotikunnalle maalaisromantiikkaa tihkuvan, huumorilla reilusti höystetyn ja parhaimpia suomalaisia tangoja sisältävän tangomusikaalin Onnen Maa. Olemme päätyneet "yleisön pyynnöstä” valitsemaan humoristisen ja musiikkia runsaasti sisältävän näytelmän, jossa Keiteleen Kesäteatteri ja teatterilaiset ovat viime vuosina saadun kokemuksen mukaan vahvimmillaan. 

Näytelmävalintamme jatkaa viime vuonna aloittamaamme linjaa, jolla sidomme kesän näytelmän keiteleläiseen maisemaan, historiaan ja arvomaailmaan. Vuoden 2018 näytelmämme, Puhtaat valkeat lakanat, oli kunnianosoitus yrittäjyydelle. Miksi nyt sitten Onnen Maa? Siksi, että juhlavuottaan viettävä kotikunta on monelle meistä todellinen tai ainakin unelmien onnenmaa.
Markku Pölösen Onnen Maa on nostalginen kuvaus 60-luvun maaseudusta - sen pysähtyneisyydestä, mutta toisaalta myös ajoittaisesti vilskeestä ja revittelystäkin. Romantiikkaa, hauskuutta ja haikeutta sisältävä komedia vie katsojat tuhlaajapoika Tenhon kanssa viattomuuden aikaan, keskelle kesäistä maalaismaisemaa.

Onko lapsuudenkoti vielä se kaukainen muistojen onnenmaa, jota kultaiset muistot kehystävät? Törmääkö mennyt ja nykyaika, löytääkö kaupungin sykkeeseen tottunut  ihminen enää takaisin maalaismaisemaan ja vanhoihin kuvioihin? Miltä tuntuu vaihtaa kaupunkiliikenteen melu kärpästen surinaan ja separaattorin sykkeeseen. Löytääkö sydän toisen sydämen? Pitääkö lause “Tango ei petä koskaan” enää paikkaansa?
Vastaukset kysymyksiin selviävät kesällä 2019!


Käsikirjoitus: Markku Pölönen | Sovitus: Markku Pölönen ja Heikki Kujanpää
Ohjaus: Jyrki Ojapelto | Musiikin sovitus: Ari Satomaa